Bu yazımızda 2008 yılında vizyona girmiş olan ve en çok dikkat çeken filmleri derledim. 2008 yılına damgasını vurmuş olan her türden filmi listeye eklemeye çalıştım. Mutlaka izlemediğim ve gözümden çıkan filmler olmuştur. Eğer listeye eklenmesini istediğiniz 2008 yılı yapımı olan filmler varsa yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

  • Kara Şövalye (The Dark Knight)

JUbQu94Ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın elinde harmanlanan Batman filmi 2008 yılının belki de en çok konuşulan filmidir. Serinin en iyi filmlerinden bir tanesi olarak gösterilen Kara Şövalye filmine Heath Ledger’ın oynadığı Joker karakteri damgasını vurdu. Muhteşem ötesi bir karakterin muhteşem ötesi bir oyunculuk ile buluştuğu bir film. İşin içine harika senaryo ve yönetmenlik de girince ortaya başarılı bir film çıkmış. Filmde Joker rolünü oynayan Heath Ledger film henüz vizyona girmeden yanlış ilaç kullanımından dolayı hayatını kaybetti. Heath Ledger’ı buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Imdb Puanı: 9.0/10

  • Milyoner (Slumdog Millionaire)

slumdog-millionaire-51e19173ce7acİngiltere ve ABD ortak yapımı olmasına rağmen aslında bir Hint filmi olan Milyoner filmi de oldukça başarılı bir dram filmi. Sıradan bir işte çalışan Jamal Malik katıldığı soru yarışmasında 20 milyon rupilik ödüle doğru gitmektedir. Herkesin başta hor gördüğü bu adam üstün zekalı olmasa da soruların yaşamış olduğu anılar ile doğru orantılı çıkması ile büyük ödüle doğru gitmektedir. Yarışma boyunca onu izlerken aynı zamanda yaşamış olduğu trajedilere de tanıklık ediyoruz. Senaryosu ve oyunculuklarının yanında müzikleri ile de dikkat çeken bu filmi hala izlemediyseniz kaçırmayın derim.

Imdb Puanı: 8.0

  • Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (The Curious Case of Benjamin Button)

Movies_The_Curious_Case_of_Benjamin_Button_055235_İşte karşınızda dünyaca ünlü yönetmen David Fincher’ın baş yapıtlarından bir tanesi. Üstelik filmin baş rollerinde ise Brad Pitt ve Cate Blanchett gibi ünlü isimler de yer alıyor. Filmin senaryosu her ne kadar basit gibi görünse de aslında bir o kadar da ilginç. 80 yaşında doğarak yaşlılıktan gençliğe doğru giden bir adamın hikayesi. Ya bir bebek olarak değil yaşlı biri olarak doğup bebekliğimize doğru gençleşseydik neler olurdu sorusunun cevabını David Fincher bizlere veriyor. Filmin senaryosundan da aslında bir mizah filmi çekilse ortaya fena şeyler çıkabilirmiş. Çünkü senaryo mizaha da oldukça uygun. Her neyse izlemenizi tavsiye ederim.

Imdb Puanı: 7.8

  • Vol-i (Vol-E)

wall-e-vol-i-1080p-turkce-dublaj-izle-301Bu listede kesinlikle yer alması gereken filmlerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bir animasyon filmi olan Vol-i’de sevimli bir robotun başından geçen olaylar anlatılıyor. Senaryosu ve görselleri oldukça kaliteli bir film. Üstelik bizlere verdiği mesaj da oldukça anlamlı. Çocuklarınız ile birlikte izleyebileceğiniz anlamlı bir animasyon filmi. Yani verilen mesaj sadece çocuklara değil aynı zamanda da yetişkinlere de. Andrew Stanton’ın bu baş yapıtını kaçırmayın derim.

Imdb Puanı: 8.4

  • Yedi Yaşam (Seven Pounds)

aaaaaaaa2008 yılının en iyi dram filmlerinden bir tanesi olan Yedi Yaşam filminin baş rolünde Will Smith yer alırken filmde ona Woody Harelson, Barry Pepper, Rosario Dawson ve Madison Pettis gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Filmde Ben hayatı boyunca pek çok hata yapmıştır ve bu konuda da oldukça vicdan azabı çekmektedir. Kafasında sürekli bu yaptığı hataları düşünmekte ve hatta intiharı bile düşünmektedir. Ben’in hayatına bir süre sonra hiç tanımadığı 7 kişi girince tamamen bir değişime uğrayacaktır. Hatta bu değişim içinde hayatının aşkı ile bile tanışma fırsatını yakalayacaktır. Gabrielle Muccino yönetmen olarak başarılı bir iş çıkarmış. Eğer dram filmlerini seviyorsanız kaçırmayın derim.

Imdb Puanı: 7.7

  • Iron Man

2825352008 yılı Marvel’in sevilen karakteri olan Iron Man’in Robert Downey Jr ile beyaz perdeye aktarıldığı tarih. Serinin ilk filmi büyük ilgi gördü ve beğeni topladı. Filmde ünlü hovarda iş adamı Tony Stark’ın demir kostümünü giyerek yaptığı kahramanlıklar anlatılıyor. Başta silah üreticisi olan Stark, teröristlerin elinde esir olarak geçirdiği günlerden ders çıkarır ve insanlara yardım edebilmek için Iron Man’i yaratır.

Imdb Puanı: 7.9

  • Tropik Fırtına (Tropic Thunder)

tropic-thunder-a-well-executed-and-hilarious-satire-of-the-movie-industry-613935Komedi türündeki Tropik Fırtına filmi belki de 2008 yılının en iyi kadrosuna sahip filmidir. Ben Stiller’ın baş rolünde yer alıp yönettiği filmde Jack Black, Tom Cruise, Robert Downey Jr, Matthew McConaughey, Jon Voight ve Jay Baruchel gibi dünyaca ünlü isimler de eşlik ediyor. Bu filmde en çok ilgimi çeken şey ise oynayan bu ünlü isimlerin alıştığımız rol ve tiplerin dışında bir karaktere bürünmeleri. Özellikle Robert Downey Jr filmde tanınamayacak bir rolde. Oyuncu kadrosunda ismini görmeseniz belki filmde oynadığından bile haberiniz olmayabilir. Ben Stiller bu sıra dışı komedisini kaçırmayın. Savaş filmi çeken ekibin kendini gerçek bir savaşın içinde bulması ancak bir süre boyunca içinde bulundukları savaşın gerçek olduklarını fark edememeleri ve bununla birlikte ortaya çıkan komedi.

Imdb Puanı: 7.0

  • Gran Torino

614927-gran-torino-drama-filmDünyaca ünlü efsane aktör Clint Eastwood’un baş rolünde yer aldığı ve yönettiği filmde Walt Kowalski’nin hayatına tanıklık ediyoruz. Emekli olan Kowalski’nin ölen karısının son isteği onun kiliseye giderek günahlarını itiraf etmesidir. Kore Savaşı’nın bir gazisi olan Kowalski bu isteğini yerine getirmek istememektedir. Çünkü onun itiraf edeceği hiçbir şey olmadığını düşünmektedir. Kimseye güvenmeyen Kowalski tüm dertlerini köpeğine anlatmaktadır. Hiçbir şeyden zevk almayan ve her şeye kızan Kowalski’nin eski komşuları da ya başka bir yere taşınmıştır ya da ölmüşlerdir. Film bana göre iyi ancak o kadar çok iyi değil. Başarılı bir dram filmi olduğunu düşünüyorum. Eastwood’un hatırına izlenebilecek güzel bir film.

Imdb Puanı: 8.2

  • Canavar (Cloverfield)

Cloverfield-2008-after-credits-hqCloverfield el kamerası tekniği ile çekilen başarılı bir bilim kurgu ve gerilim filmi. Matt Reeves yönettiği filmde New York şehrine bir canavar saldırısı düzenlenir. Tüm bu olaylar yaşanırken de esas karakterlerimizin kameraları kayıttadır. Görsel efektlerini oldukça başarılı bulduğum film oldukça heyecanlı bir şekilde akıcı olarak ilerliyor. İzlerken kesinlikle sıkılmıyorsunuz. Filmin oyuncu kadrosunda ise Mike Vogel, Lizzy Caplan, Ben Feldman ve Odette Annable gibi ünlü isimler yer alıyor.

Imdb Puanı: 7.0

  • Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall)

FSM6_LRomantik komedi türündeki film sağlam kadrosu ile bizleri sonuna kadar eğlendirmeyi başarıyor. Öyle aşırı bir şekilde sonuna kadar gülmüyorsanız sürekli ama izlerken sıkılmıyorsunuz aksine eğleniyorsunuz. Nicholas Stoller’ın yönetmen koltuğunda yer aldığın filmin oyuncu kadrosunda Jason Segel, Mila Kunis, Kristen Bell ve Jonah Hill gibi ünlü isimler yer alıyor. Jason Segel aynı zamanda filmin senaristliğini de üstlenmiş.

Imdb Puanı:7.2

  • The Incredible Hulk

7019221-the-incredible-hulkİşte karşınızda Edward Norton’lu Hulk. Kimilerine göre Norton’lu Hulk, kimilerine göre ise Ruffalo’lu Hulk daha iyi. Şu an bir karşılaştırma yapmayacağım çünkü bu filmi değerlendiriyorum. Görsel efektlerini oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ayrıca Edward Norton da her zaman ki gibi harika bir oyunculuk performansı sergilemiş. Her anı heyecan ve aksiyon dolu bir film.

Imdb Puanı: 6.8

  • 96 Saat (Taken)

o-TAKEN-3-TRAILER-facebookAksiyon türündeki 96 Saat filminde Bryan eski bir ajandır. Bryan çok sevdiği kızı kaçırılır. Kızını kurtarması içinse belirli bir zamanı vardır. 3 filmlik bir serinin başlangıç filmi. Aksiyon filmi severler için birebir olduğunu düşünüyorum. Her anı heyecan dolu bir film. İzlerken bir babanın çaresizliğini ekran başından izliyorsunuz. Aksiyon severler kaçırmasın derim.

Imdb Puanı: 7.9

  • Rocknrolla

217233Aksiyon ve biraz da komedi türündeki filmde bir Rus mafyası Londra’da emlak piyasasında büyük bir vurgun yapmak istemektedir. Ancak bir şekilde paraları yanlış ellere yani bizim adamların ellerine düşer ve macera başlar. Tom Hardy, Gerard Butler, Gemma Arterton ve Mark Strong gibi isimlerin yer aldığı bu filmi kaçırmayın.

Imdb Puanı: 7.3

  • In Bruges

342202İşte karşınızda 2008 yılından bir aksiyon, suç ve komedi türünde bir film daha. Colin Farrell ve Ralph Fiennes’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı bu değişik film oldukça farklı bir atmosferde geçiyor. Film o kadar aşırı iyi değil ama kötü de değil. Ama kendini izlettiriyor. Finali de oldukça güzeldi. İlginç bir çatışma olmuş. Ancak Imdb puanını sanki bir yüksek vermişler gibime geldi. Ama her şeye rağmen oyunculuklar ve yönetmenin başarısı ve daha pek çok unsur ile iyi bir film olmayı başarmış bir yapım.

Imdb Puanı: 8.0

Aynı Yıl Vizyona Girmiş Olan Diğer Film Önerilerimiz

Listeyi hazırladıktan sonra fark ettim bu filmleri o yüzden bu şekilde ekledim. Hepsi birbirinden değerli filmler.

  • Kung Fu Panda: Efsanevi animasyon filminin başlangıcı. Animasyon severler hala izlemediyse kaçırmasın.

  • Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road): Yıllar sonra yeniden bir film için bir araya gelen Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet’ten bir romantik-dram filmi.

  • Atlayıcı (Jumper): Yeteneği sayesinde çocukluğundan beri ışınlanabilen bir adamın hikayesine tanıklık edeceğiz. Tabi böyle yeteneği olan bir insan asla rahat bırakılmayacaktır.

  • Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker): Irak’taki savaş esnasında bombaları imha etmekte görevli olan kişilerin yaşadığı gerilim ve heyecanı beyaz perdeye aktaran başarılı bir film.

  • Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy In The Striped Pyjamas): Dram ve savaş türündeki filmde İkinci Dünya Savaşı sırasında farklı saflarda yer alan iki küçük çocuğun ilginç dostlukları anlatılıyor.

  • Aranıyor (Wanted): Angelina Jolie’den aksiyon dolu bir film. Oyuncu kadrosu da oldukça sağlam bir film. Kaçırmayın derim.

  • Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona): Ünlü yönetmen Woody Allen’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Javier Bardem, Scarlett Johnsson, Rebecca Hall ve Penelope Cruz gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. Romantik ve dram türündeki bu muhteşem filmi kaçırmayın.

 

Paylaşmak Güzeldir ...

Yazar Hakkında

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak .

Etiketler